În luna mai, dedicată Sfintei Fecioare Maria, în Sanctuare mariane din întreaga lume se vor înălța rugăciuni pentru sfârșitul pandemiei. În fiecare zi, la ora 18, se va recita rugăciunea Rozariului. Această inițiativă de rugăciune a fost dorită de Papa Francisc. Pontiful va începe și va încheia această inițiativă, în prima zi respectiv în ultima zi a lunii mai.

Au fost alese treizeci de Sanctuare mariane din întreaga lume – reprezentative pentru toate celelalte – unde se va recita rugăciunea Rozariului în fiecare din zilele lunii mai, dedicată Sfintei Fecioare Maria. Născută din dorința intensă a Papei Francisc, această inițiativă spirituală este promovată de Consiliul Pontifical pentru Noua Evanghelizare. Inițiativa va implica în mod special și celelalte Sanctuare din lume, pentru ca acestea să devină promotoare ale recitării rugăciunii Rozariului în rândul credincioșilor, al familiilor și al comunităților.

Luna mariană va fi deschisă de Papa Francisc pe 1 mai și va fi încheiată tot de Pontif, pe 31 mai. Recitarea Rozariului în cele 30 de Sanctuare va fi transmisă zilnic, în direct, pe canalele de radio și televiziune ale Sfântului Scaun, la ora 18. Amintim că, începând din 17 aprilie, a fost reluată recitarea Rozariului în Bazilica San Pietro, condusă de Cardinalul Angelo Comastri, vicar emerit al Papei pentru Statul Cetății Vaticanului. Și această inițiativă de rugăciune este legată de pandemia de coronavirus, inițiativa începând în luna martie 2020, în timpul primului val al pandemiei.

Anca Mărtinaș pentru Vatican News România
Sursa: Vatican News România