În Duminica a XVI-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a celebrat Sfânta Liturghie în Parohia „Sfânta Treime” din cartierul orădean Nufărul.

Ierarhul a fost întâmpinat de către părintele paroh, Marius Obreja alături de părintele vicar general Mihai Vătămănelu și un sobor de preoți cu Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce, iar de copii Parohiei cu flori.

La finalul Sfintei Liturghii a fost celebrată Slujba Parastasului pentru părintele Gheorghe Vasile Pop, fostul paroh al Bisericii care a trecut la Domnul în urmă cu un an. Preasfinția Sa Virgil a evocat figura părintelui amintind totodată și de prietenia avută cu părintele Geo, dar și de truda depusă de părintele Nica Mircea la formarea Parohiei și construirea Bisericii.

Părintele Gheorghe Vasile Pop (Geo),  s-a născut la Ardusat, județul Maramureș în 17 decembrie 1953, a fost hirotonit la Baia Mare de către Cardinalul Lucian Mureșan la data de 29 iulie 1990, nași de hirotonie fiindu-i chiar Preasfințitul Virgil Bercea, pe atunci preot. Sfânta Liturghie a fost oficiată în parcul din Baia Mare.

Ani la rând a slujit la Parohia nr. 1 din Oradea alături de părintele Iosif Balint, în Capela amenajată în Sala festivă a Liceului Greco-Catolic, mai apoi preot în Spania și în final a slujit în Parohia „Sfânta Treime” din Nufărul – Oradea.

Răspunsurile liturgice au fost date de către corul de tineri al Parohiei.

Eugen Ivuț