Pentru Episcopia Greco-Catolică de Oradea s-a realizat un deziderat mai vechi, un deziderat de suflet. Duminică 31 ianuarie 2021, a fost sfințită și inaugurată clădirea așa numită a ”Poștei”.

          Eparhia Română Unită de Oradea a dat-o în concesionare unui antreprenor, care a dotat-o cu mobilier și cele necesare pentru buna administrare și funcționare. Renovarea clădirii și implementarea instalațiilor noi au fost efectuate cu fonduri primite de la instituții bisericești din Italia (Conferința Episcopală din Italia) și Germania (Arhiepiscopia de Kӧln și Dieceza de Rottenburg – Stuttgart) și fonduri din partea Eparhiei Române Unite de Oradea.

          S-a atins astfel un deziderat mai vechi, un vis care va fi susținut pe mai departe pentru existență din turism. Cu fondurile obținute se va susține activitatea Biroului Pastoral de pe lângă Eparhia Română Unită cu Roma, cel care a mijlocit de la binefăcători sumele necesare reabilitării. Lucrările de renovare au fost atinse prin organizarea inginerului Ovidiu Constantin, administratorul Eparhiei. Au fost diferite faze de atins, de realizat, a fost multă trudă dar avem și multe satisfacții, împliniri la vederea acestui proiect înfăptuit. Fiecare fază a fost urmărită de pr. vicar general Mihai Vătămănelu OFMConv.

          Cu această ocazie mulțumim tuturor binefăcătorilor și mai ales tuturor celor care, într-un fel sau altul s-au implicat pentru atragerea de fonduri și pentru realizarea acestui minunat proiect!

          Domnul să le răsplătească efortul și să ne binecuvânteze pe toți!

subdiacon mag. Eugen Clintoc, responsabil proiecte