„Miercurea si Joia Mare credinciosii din Protopopiatul de Beius au retrait ultimele clipe, pline de iubire si daruire, ale vietii Domnului si Mântuitorului nostru Isus Cristos.
Un prim moment de spiritualitate a fost celebrarea devotiunii „Calea Crucii” pe un versant de la marginea localitatii Baita. Dupa rugaciunea de început rostita în biserica parohiala de parintele paroh, Marcel Rostas, preotii si enoriasii lor au urcat pe cararea anevoioasa în murmurul cântarii „Sub o salcie pletoasa”. Ei s-au oprit la cele 14 stari, meditând momentele marcante din calea pe care Isus a urmat-o, cu Crucea pe spate, pâna pe Golgota. În vârful dealului, parintele protopop a vorbit multimii, provocându-o sa se regaseasca sub Crucea lui Isus, alaturi de Maica Îndurerata, pentru a-i oferi acestuia recunostinta, dragoste, pocainta si angajament pentru un urcus spiritual personal. De asemenea, a subliniat faptul ca „Isus nu ramâne crucificat si singur pentru totdeauna pe crucile de noi cunoscute ori întâlnite, pe cea de pe Golgota, ori Baita, Stei, Petrani, Ioanis, Prisaca, Beius…, ci este pururea cu noi, dupa cum fagadui-se, pe masa Sfântului Altar din toate bisericile noastre. Deci, viata noastra nu se opreste la momentul contemplarii Jertfei, ci trebuie sa continue activ în purtarea propriei cruci cu demnitate, cu încredere în Domnul si în daruire spre semenul nostru, respectiv într-o constanta reîntâlnire duminicala cu Isus din Sfânta Euharistie, în cadrul Sfintei Liturghii”.
Un al doilea moment, de cateheza si spiritualitate, a fost trait în Biserica „Sfintii Trei Ierarhi” din Beius. Copiii au fost invitati sa se identifice cu ucenicii lui Isus, în cadrul celebrarii slujbei de „Spalarea picioarelor apostolilor”. Parintele paroh Zorel, în timpul citirii Evangheliei de catre vicarul parohial, parintele Iosif, „s-a încins cu un stergar” si a spalat picioarele micilor ucenici. În cuvintele lor,pastorii sufletesti ai comunitatii au prezentat exemplul iubirii si smereniei traite de Isus si au îndemnat atât la curatirea sufletului prin Taina Spovezii si unirea cu Isus prin Sfânta Împartasanie, cât si la daruire si slujire reciproca.