În dimineața zilei de Vineri, 13 Noiembrie 2020, un grup de seminariști orădeni împreună cu părintele rector și cu și fratele vice-rector au participat la un act caritabil de donare de sânge. Majoritatea dintre aceștia au fost la prima donare de sânge, dar cu ajutorul Domnului și-au depășit teama și, îmbărbătați fiind de colegii care au mai participat la asemenea acte de caritate, au putut trece cu ușurință peste „frica de ace”.

Ar trebui să conștientizăm, ca membrii ai societății actuale, că acum, mai mult ca niciodată – în contextul pandemiei de Sars-CoV-2 – este nevoie de sânge și cu precădere de plasmă pentru a ajuta personalul și bolnavii din centrele ATI.

Îndemnați fiind de cuvintele Mântuitorului pe care le găsim în Evanghelia după Matei, capitolul 25, versetul 40: „Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut”, am participat benevol fiecare dintre noi la acest act de caritate, pentru binele nostru dar mai ales pentru binele aproapelui.

De apreciat este atitudinea cu care am fost întâmpinați acum și de fiecare dată, a personalului Centrului de transfuzie Sanguină din Oradea care ne face să ne simțim ca acasă fiind un colectiv călduros primitor cu fiecare dintre noi. Acest act de caritate a fost făcut din dragoste frățească și va fi repetat de câte ori vom putea.

Redacția