La începutul Postului Crăciunului , părintele vicar cu preoții, Antoniu Chifor a vizitat Parohia Tinca, unde a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de părintele Mihai Terec, parohul comunității.

În cuvântul de învățătură părintele vicar a subliniat faptul că: „Evanghelie din această duminică ne oferă trei aspecte ale comportamentului samarineanului milostiv pe care să le adoptăm în viața noastră: În primul rând samariteanul nu are un sentiment de atotputernicie, nu se crede un super erou. El își cunoaște limitele și oferă ceea ce are mai de preț, propria bunătate; 2. Apoi samarineanul redă omului rănit libertatea si nu îl face să depindă de el. Nu îl pune în situația vreunei datorii imposibil de rambursat, nu e în  logica- „ți-am salvat viața acum îmi datorezi totul”; 3. Samarineanul milostiv îi oferă acestui om rănit șansa să intre într-o atitudine de recunoștință. De-a lungul vieții, fiecare dintre noi avem nevoie unul de celălalt. Sunt momente în care primim ajutorul sau putem fii chiar de ajutor celuilalt”.

La final a fost transmis salutul și binecuvântarea Preasfinției Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, întregii comunități.

Eugen Ivuț