Vaticanul a declarat luni că va folosi o clădire oferită de un ordin religios pentru a găzdui refugiați. Biroul de caritate papal a anunțat pe 12 octombrie că noul centru din Roma va oferi adăpost persoanelor care sosesc în Italia prin programul „Coridoare umanitare”.

„Clădirea, care poartă numele de Villa Serena, va deveni un adăpost pentru refugiați, în special pentru femeile singure, femeile cu minori, familiile aflate într-o stare vulnerabilă, care ajung în Italia prin ‘Coridoarele umanitare’”, a declarat departamentul Vatican care supraveghează lucrări caritabile în numele Papei. Clădirea, pusă la dispoziție de Surorile Slujitoare ale Divinei Providențe din Catania, poate găzdui până la 60 de persoane. Centrul va fi supravegheat de către Comunitatea Sant’Egidio, care a contribuit la lansarea proiectului „Coridoare umanitare” în 2015. În ultimii cinci ani, organizația catolică a ajutat peste 2600 de refugiați să se stabilească în Italia din Siria, Cornul Africii și insula greacă Lesbos.

Oficiul pentru activitățile papale caritabile a spus că decizia răspunde apelului Papei Francisc din noua sa enciclică „Fratelli tutti”, pentru ca persoanele care fug de războaie, persecuții și dezastre naturale să fie întâmpinate cu generozitate. Papa a luat 12 refugiați înapoi în Italia cu el după ce a vizitat insula Lesbos în 2016. Oficiul caritabil al Vaticanului a spus că obiectivul noului centru de primire, situat pe Via della Pisana, este „primirea refugiaților în primele luni după sosire și apoi însoțirea lor pe drumul spre muncă și cazare prin propriile forțe”.

Sursa: www.catholica.ro