Un apel emoționant, cel mai antrenant din viața sa, a fost cel primit de Cinzia, mama lui Fabrizio di Bitetto, care a murit la vârsta de 21 de ani, într-un accident rutier petrecut în Eur, în 5 octombrie. Papa Francisc a sunat-o să o încurajeze să nu-și piardă speranța, să fie puternică și să nu renunțe.

Papa Francisc a sunat-o  pe Cinzia, mama lui Fabrizio Di Bitetto, băiatul din Garbatella, care a murit la vârsta de 21 de ani într-un dramatic accident rutier, în 5 octombrie, în districtul Eur din Roma. Cel mai marcant și interesant apel din viața femeii, în dialog cu Sfântul Părinte, la scurtă vreme dupa pierderea fiului său într-un accident de mașină în care au fost implicați alți 4 tineri. A fost episod excepțional în care Pontiful a răspuns prin acest apel scrisorii pe care Cinzia avea sa i-o trimită imediat după incident împreună cu o fotografie a fiului său și povestea lor.

Mama lui Fabrizio Di Bitetto a răspuns la apelul telefonic de la un număr necunoscut la scurt timp după ora 16:00 duminică, 26 iulie. Inițial nu a recunoscut vocea Sfântului Părinte și a crezut că este o glumă. „Bună ziua, eu sunt Papa Francisc. Am fotografia lui Fabrizio în fața mea – spune Cinzia, citând cuvintele Papei – Cum ești? Și cum e soțul tău?” Femeia i-a vorbit Papei despre drama care a șocat familia ei, spunându-i că îi lipsește fiul și că soțul ei îndoliat și-a pierdut credința. „Mi-a repetat de mai multe ori că a înțeles atitudinea soțului meu, fără a-l condamna, dimpotrivă, a înțeles-o justificând atitudinea lui din cauza durerii severe resimțite”, a spus mama lui Fabrizio. „Apoi a promis că se va ruga pentru familia mea și m-a rugat să mă rog pentru el. „Un telefon pe care femeia l-a numit„ a fi o mângâiere „.

Traducere: Alina Balaj