Rozariul recitat zilnic în timpul pandemiei, în bazilica San Pietro, transmis în direct, în modalitate streaming, a ajuns în casele a cel puţin un milion şi jumătate de credincioşi. Condusă de cardinalul Angelo Comastri, rugăciunea Rozariului a mişcat inimile a numeroşi credincioşi care au aflat mângâiere de la Dumnezeu prin mijlocirea Preacuratei al cărei ajutor l-au invocat.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaş

9 iunie 2020 – Vatican News. 

„Un public impresionat pe care nu mi l-aş fi putut imagina niciodată”, spune cardinalul Comastri, vicarul Sanctităţii Sale pentru Statul Cetăţii Vaticanului, care a primit multe mărturii ale unei credinţe descoperite sau redescoperite de cei care, în timpul carantinei, s-au alăturat adesea cu constanţă zilnică, rugăciunii Rozariului, fie prin intermediul televiziunii, fie on-line.

Recitarea zilnică a Rozariului în perioada acută a pandemiei ar fi trebuit să dureze doar câteva zile, cu începere din 11 martie. Însă, săptămână după săptămâna, s-a ajuns la finalul lunii mai, cu o scurtă pauză în timpul Săptămânii Sfinte .

„Acum, când bazilica şi-a reluat programul şi ritmul obişnuit al celebrărilor, devine mai dificilă recitarea Rozariului însă, dacă s-ar crea condiţiile, aş fi gata să continui recitarea Rozariului până în ultima zi a vieţii mele” – a mărturisit cardinalul Comastri, adăugând: „Pot spune cu extremă sinceritate: am avut confirmarea că oamenii vor de la preot doar un ajutor pentru a-L întâlni pe Isus. Dacă dăm alte lucruri, ajută doar pe moment, dar nu rezolvă problemele. Ceea ce schimbă viaţa unei persoane este întâlnirea cu Isus „.

Autor: A. Mărtinaş

Sursa: https://www.vaticannews.va