Emoția și bucuria trăite la Blaj, acum un an, în momentul beatificării celor șapte Episcopi greco-catolici martiri, nu au putut fi explicate și nu vor putea fi explicate sau transpuse în cuvinte niciodată.

Eveniment istoric al Bisericii noastre – nu doar cel al beatificării dar și vizita Sfântului Părinte Papa la Blaj, va fi întotdeauna un punct de referință pentru generațiile actuale și viitoare.

Amintindu-ne cu emoție de acestea, anunțăm apariția editorială a unui album dedicat Fericiților episcopi martiri, la un an de la beatificare.

Cu un cuvânt din predica Sfântului Părinte Papa de la beatificare, Albumul numit: Omagiu Episcopilor greco-catolici martiri pune în valoare reprezentarea iconografică a martirilor noștri de pe pereții Bisericii Schimbarea la față din cartierul Velența, Oradea, precum și icoanele lui Isus Cristos Pantrocrator și a Sfintei Fecioare Călăuzitoarea de pe iconostasul Capelei Thabor a Seminarului Teologic Oradea, pictate de pictorul Călin Grama. În paginile albumului se regăsesc și chipurile episcopilor martiri din timpul vieții lor dinaintea prigoanei cât și din timpul închisorile comuniste iar pe coperta finală sunt reprezentate catedralele greco-catolice române.

De asemenea, conține și textul Acatistului Fericiților Episcopi greco-catolici martiri, alcătuit de un grup de preoți ai Eparhiei de Oradea.

Albumul va putea fi achiziționat de la Librăria Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, sau la numărul de telefon 0766379879 (pr. diacon Claudiu Boda)

Biroul de presă