Un Cardinal a lăudat oficialii Vaticanului pentru „răspunsul inimos” la cererea sa de donații pentru cei care suferă pe fondul crizei coronavirusului. Cardinalul Konrad Krajewski a declarat pentru CNA pe 13 mai că unii oficiali au dat echivalentul salariului pe o lună, iar alții echivalentul pe două luni. Prelatul a spus: „A fost un răspuns grozav. Ne-a depășit toate așteptările.”

Elemosinierul papal le-a scris pe 6 aprilie Cardinalilor, Arhiepiscopilor, Episcopilor și altor membri ai Capelei papale, care îl asistă pe Sfântul Părinte în ceremoniile liturgice. Prelatul i-a invitat pe toți să își arate solidaritatea cu cei care suferă din cauza pandemiei, oferind după posibilități. În acest fel, a scris el, se vor uni îndeaproape și în mod special cu Pontiful, Episcopul Romei, care „prezidă peste comuniunea universală în caritate”, o referință la documentul „Lumen gentium” al Conciliului Vatican II.

Cardinalul Krajewski a continuat: „Sfântul Părinte va decide apoi destinația donațiilor colectate pentru criza de sănătate”. El a spus pentru CNA că a primit donații chiar și de la persoane din Vatican pe care nu le abordase, printre care un grup de polițiști. „A fost un răspuns sincer, deoarece era un moment special: Săptămâna Sfântă, pe perioadă de coronavirus”, a explicat el. A mai spus că banii strânși vor fi împărțiți săracilor din întreaga lume. O parte din fonduri au fost deja folosite pentru a-i ajuta cei nevoiași din România, precum și pentru a trimite ventilatoare în Zambia.

Sursa: www.catholica.ro