Iubiți frați și surori,

Este aproape de acum luna mai, în care poporul lui Dumnezeu exprimă cu intensitate deosebită iubirea sa și evlavia sa față de Fecioara Maria. Este tradiție, în această lună, să ne rugăm Rozariul acasă, în familie. O dimensiune, cea familială, pe care restricțiile pandemiei ne-au „constrâns” s-o valorizăm și din punct de vedere spiritual … a contempla împreună fața lui Cristos cu inima Mariei, Mama noastră, ne va face și mai uniți ca familie spirituală și ne va ajuta să depășim această încercare. Eu mă voi ruga pentru voi, în special pentru cei mai suferinzi, și voi, cu rugăminte, rugați-vă pentru mine. Vă mulțumesc și vă binecuvântez din inimă.” Scrisoarea Sfântului Părinte Papa Francisc către toți credincioșii pentru luna mai, Roma, 25 aprilie 2020

Iubiți confrați preoți,

La îndemnul sfântului Părinte Papa Francisc, dar și așa cum în fiecare an ne-am obișnuit să onorăm luna închinată Maicii noastre, Maria, cu atât mai mult în acest an vom stărui în rugăciune implorând binecuvântare cerească pentru întreg neamul omenesc, în special pentru persoanele în suferință dar și pentru aceia pe care sfântul Părinte Papa i-a numit „sfinții de lângă noi”, întreg personalul ce luptă din prima linie cu acest virus.

Doresc să „înrolați” cât mai mulți credincioși în această „armată” de rugători, iar în preajma zilei de 13 mai să încercăm să oferim un Rozariu continuu până în zorii binecuvântatei zile când vom celebra Dumnezeiasca Liturghie.

Să rugăm pe Maica Vieții să mijlocească binecuvântări divine asupra întregii creații.

Reuniunea Mariană, Oradea.