Sâmbătă, 29 februarie a avut loc la Zalău o seară de rugăciune cu tema: ”Iată-mă, trimite-mă pe mine!” (Is.6,8), inițiată de surorile Sfintei Inimi a lui Isus în colaborare cu parohia „Sfânta Familie”.

Scopul aceste acțiuni a fost de a  cere de la Dumnezeu binecuvântare, har și darul Spiritului Sfânt pentru preoți, persoanele consacrate, seminariști, tineri și pentru toți credincioșii chemați de Domnul să mărturisească Evanghelia (Vestea cea Bună).

Programul a început la ora 17.00 cu Sfântul Rozar. Copiii care se pregătesc pentru Prima Sfântă Împărtășanie au înșirat pe boabele Rozarului rugăciunea Tatăl nostru și Bucură-te Maria, iar cei mai mici au adus la picioarele Sfintei Fecioare câte o lumânare pentru fiecare mister, simbol al flăcării ce trebuie să ardă în inimi și flori, simbol al dăruirii. A urmat apoi o scurtă mărturie după care Sfânta Liturghie. Au participat seminariștii de la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea împreună cu părintele rector Anton Cioba, care a ținut și cuvântul de învățătură din cadrul Sfintei Liturghii.

Părintele Iulian rectorul Sanctuarului Maica Domnului din Oradea a oferit tuturor o mărturie frumoasă și plină de entuziasm a vocației sale. Rugăciunea s-a încheiat cu Adorație Euharistică ținută de părintele Iulian. La rugăciune au mai participat numeroși preoți, veniți din diferite parohii și credincioși. Întreaga seară de rugăciune s-a desfășurat pe fondul muzical al cântecelor susținute de tinerii de la Sanctuarul Maica Domnului, împreună cu cei din parohia ”Sfânta Treime” din Șimleu  Silvaniei și tinerii din Zalău.

Le mulțumim din suflet tuturor celor care au fost prezenți, dar și celor care s-au unit cu noi în rugăciune din diferite locuri. Bunul Dumnezeu să asculte și să împlinească cererea noastră.

 Sora Cornelia Mureșan