În această după amiază a trecut la Domnul, Părintele Mircea Boța. Părintele Mircea s-a născut la 19 mai 1969, hirotonit preot în 6 martie 1994 de către Preasfinția Sa Vasile Hossu și instalat ca preot paroh în parohia Ioaniș, Bihor. A deschis trei parohii în protopopiatul Beiuș: Ioaniș, Grădinari și Fiziș. Între anii 2010-2018 a fost Inspector fond forestier al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea. A construit biserica din Ioaniș. În 8 septembrie 2019, alături de alți confrați preoți a celebrat împlinirea a 25 de ani de slujire ca preot, în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea.

Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, preoții, persoanele consacrate și credincioșii ridică rugăciuni pentru odihna sufletului adormitului întru Domnul, ca sufletul lui să se așeze cu drepții care din veac au bineplăcut Lui.

„Pentru aceasta Te rugăm, Doamne Dumnezeul nostru, robului Tău părintele Mircea care a fost împreună‑slujitor cu noi şi a adormit în nădejdea învierii vieţii celei veşnice, fă‑i odihnă în sânurile lui Avraam, ale lui Isaac şi ale lui Iacob. Şi precum l‑ai pus pe dânsul pe pământ slujitor în Biserică, aşa îl arată şi în altarul Tău cel ceresc, Doamne. De vreme ce l‑ai împodobit pe acesta între oameni cu vrednicie, primeşte‑l neosândit şi în mărirea Ta cea hărăzită îngerilor; Tu ai preamărit viaţa lui pe pământ, şi ieşirea vieţii lui fă‑o ca o intrare între drepţii Tăi cei sfinţi şi numără sufletul lui cu toţi care din veac au bineplăcut Ţie”.

În veci pomenirea lui!

Eugen Ivuț