„În 100 de zile sărbătorim a 100-a aniversare a nașterii Papei Ioan Paul al II-lea. Să dăm mărturie despre atașamentul nostru față de Papa polonez și despre fidelitatea noastră față de învățăturile sale. Să participăm și la pelerinajul național de la Roma pentru a 100-a aniversare a nașterea Papei Ioan Paul al II-lea”, a declarat pr. Paweł Rytel-Andrianik, purtătorul de cuvânt al Conferinței Episcopale Poloneze.

Pr. Rytel-Andrianik a amintit că din 8 februarie mai sunt exact 100 de zile până la a 100-a aniversare a zilei de naștere a Papei. A subliniat că, în ciuda trecerii anilor, Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea este foarte aproape de polonezi, care au multe amintiri personale legate de el. „Ne mai amintim încă pelerinajele sale în Polonia și întâlnirile de la Roma. Mulți oameni au fotografii cu Papa polonez. Adânc în noi s-a înscris și trecerea lui la Domnul, când întreaga lume era în rugăciune și în doliu”, a spus purtătorul de cuvânt al Episcopilor. El a adăugat că aniversarea a 100 de ani de la nașterea Papei este o ocazie de a reveni la învățătura sa perenă.

„Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea ne-a învățat să fim deschiși față de fiecare om și sensibili la nevoile sale. Acest lucru se vede de primele cuvinte ale predicii sale de la inaugurarea pontificatului”, a mai spus purtătorul de cuvânt. Pr. Paweł a amintit cuvintele Arhiepiscopului Stanisław Gądecki, președintele Conferinței Episcopilor Polonezi, care a spus: „Încurajez Diecezele, comunitățile parohiale și diverse organizații să organizeze pelerinaje la Roma pentru aniversarea a 100 de ani de la nașterea Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. Să ne întâlnim pe 17 mai, la ora 10.30, la Vatican, pentru o Liturghie solemnă prezidată de Sfântul Părinte Papa Francisc.” (Biroul de presă al Conferinței Episcopilor Polonezi)

Sursa: www.catholica.ro