În cadrul Adunării Generale a Asociației Tineretului Român Unit (ASTRU) Oradea, desfășurată pe 10 ianuarie 2020 la Seminarul Eparhial „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea, a fost ales noul consiliu director ASTRU Oradea: Andreea-Maria GHERCĂ pentru funcția de președinte, Giorgiana POP și Zorela MICLĂUȘ vicepreședinte, Alexandru MIHĂLȚAN secretar, Dalma DAROCZI trezorier al asociației. Noul consiliu director ASTRU Oradea a fost ales în urma votului fiecărui membru participant la Adunarea Generală și are un mandat de 5 ani (2020-2024).

Andreea Maria GHERCĂ (19 ani) este studentă la Facultatea de Inginerie Economică în domeniul Electric, la Universitatea din Oradea, o tânără catolică implicată în diverse activități laice ale Eparhiei de Oradea. Este membru ASTRU Oradea din 2017, timp în care a participat la diferite activități ale asociației: adorații, zile de reculegere pentru copii și tineri, cursuri pentru animatori, Universitatea de Vară. Și-a dedicat timpul liber și voluntariatului în cadrul altor asociații locale, implicându-se cu dăruire în activități precum: a fi clovn pentru copiii bolnavi, voluntar într-un centru de plasament, activități de creativitate la grădiniță, organizarea diferitelor evenimente de promovare, premiere, adunări de fonduri și colecte pentru copiii nevoiași.

Despre recenta sa alegere ca președinte ASTRU Oradea mărturisește că se bucură să poată fi alături de prietenii ei, pentru a desfășura împreună activități specifice Tineretului Român Unit, pentru a crește spiritual și a învăța împreună cum să fie exemple pentru generațiile următoare: „Domnul este mereu în preajma noastră și sunt sigură că ne va îndruma pe fiecare. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată!”.

În urma Adunării Generale din luna ianuarie a.c., noul consiliul director ASTRU Oradea, reprezentat de președinta asociației și îndrumătorul spiritual, pr. Ștefan MADARASI, a fost primit în audiență de PSS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea și apropiat tinerilor ASTRU Oradea, cărora le împarte binecuvântarea Preasfinției Sale în misiunea pe care o au: de a fi promotori ai  apostolatului laic al Bisericii Catolice în rândul tinerilor din Eparhie!

Mulțumind fostului președinte ASTRU Oradea, Cristina MIHĂLȚAN (2015-2019), și vechiului consiliu director pentru toată implicarea din ultimii ani, se dorește noii echipe mult succes în misiunea primită!

Asociația Tineretului Român Unit a fost constituită în anul 1929 de PSS Fericitul Valeriu Traian Frenţiu, episcop de Oradea, pentru a cultiva valorile creștine, ecumenismul și a contribui la formarea intelectuală, morală și spirituală a tinerilor. În prezent, este una dintre asociațiile eparhiale dedicate tinerilor care își desfășoară activitatea sub egida Federației Acțiunii Catolice din România.

Asistent Spiritual                                                             Președinte Asociație

Pr. Ștefan Madarasi                                                      Andreea-Maria Ghercă

 

Secretar

Alexandru Mihălțan