Duminică, 26-01-2020, Parohia Greco-Catolică Sfântul şi Marele Mucenic Gheorghe, din localitatea Poiana, judeţul Bihor, a avut deosebita plăcere de a invita credincioşii şi reprezentanţii mai multor culte creştine din localitate, la o seară de rugăciune ecumenică. Tema propusă spre meditare din partea bisericilor din Malta, în acest an, a fost din cartea Faptele Apostolilor 28, 2. „Ne-au arătat o bunăvoinţă neobişnuită”.

La acest moment de închinare, au participat: Pr. Vasile Todeanu – preot al comunității greco-catolice din localitate, Pr. Liț Demian Gheorghe – de la Biserica Sfinții Mihail și Gavril din Marghita, Erös Belo – din partea parohiei Reformate din localitate, Hiri Iosif – pastorul comunității baptiste de limbă maghiară din Marghita, și pastorii comunități penticostale – Bozga Octavian şi Duca Adelin, împreună cu comunitățile pe care le păstoresc.

 Fiecare slujitor a transmis un mesaj de încurajare și binecuvântare asupra Bisericilor adunate, după exemplul Sfântul Apostol Pavel, care a cerut din partea lui Dumnezeu, Să-şi întindă braţul său cel nevăzut, plin de alinare asupra celor care se aflau în barca care a naufragiat. Ei, în acele momente erau într-o singură barcă, de diferite naţionalităţi, din diferite clase sociale, dar această furtună de pe mare îi uneşte pentru a deveni una în suferinţă. Azi, creştinismul nu mai este unit în marea Corabie a lui Christos, este despărţit în mai multe Bărci, dar fiecare dintre Ele, privesc spre Singurul liman, către Acela care are putere de a linişti vântul şi marea, conducându-ne pe calea cea strâmtă, care duce la El.

Pe parcursul serii de rugăciune, gazdele şi corul bisericii penticostale, au adus laudă lui Dumnezeu prin diverse cântări religioase.

Un gând de recunoștință pentru prezența slujitorilor în mijlocul comunității greco-catolice, a fost adresat oaspeților de către ipodiaconul Timoş Florin, mulţumindu-le pentru disponibilitatea mărturisirii Lui Christos.

Octavă de rugăciune pentru unitatea creştinilor, a fost celebrată cu o săptămână înainte, şi în comunitatea Penticostală din localitate.