Din multiplele tradiții creștinești ale poporului elen, o mare semnificație o are sărbătoarea tăierii pitei Sfântului Vasile cel Mare – numita Vasilopita – de către fiecare familie în prima zi a anului nou.

Cu acest prilej, se face o pită (plăcintă) în care se introduce un bănuț. În jurul ei se adună toți membrii familiei, într-o atmosfera de bucurie și se taie, în mai multe felii, de către capul familiei. Prima felie este pentru familie, a doua pentru casa și în continuare câte o felie pentru fiecare membru al familiei de la cel mai vârstnic la cel mai tânăr. Cel care fi norocosul și va găsi în felia sa bănuțul, va fi norocosul anului.

Această tradiție a fost păstrată și continuată și în parohia Kefalonia, păstorită de către părintele Simonel Boanchiș, care aparține Episcopiei de Oradea.

La Sfânta Liturghie au fost prezente multe familii de albanezi, iar la invitația părintelui Simonel în parohie au ajuns patru surori din Congregația Fericitei Tereza de Calcutta.

Surorile se vor ocupa de acum înainte de catehizarea adulților și tinerilor, dar și de pregătirea copiilor în vederea primirii Primei Împărtășanii.

Eugen Ivuț