În perioada 14-15 decembrie, s-au desfășurat Exercițiile Spirituale Eparhiale AGRU, având ca temă „Iubirea și carismele în Biserică (1 Cor. 12-13)”. Evenimentul a fost organizat de Departamentul pentru pastorația adulților și a familiilor în colaborare cu AGRU Eparhial Oradea la pensiunea Colt de Rai, lângă Zalău. Au participat circa patruzeci de credincioși din protopopiatele Oradea, Zalău, Beiuș și Marghita, însoțiți de preoți.

Programul primei zile a inclus un ciclu de conferite susținute de Pr. Mihai Vătămănelu OFMConv. – vicar general al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea, și pr. Mihai Tegzeș – responsabil eparhial pentru pastorația adulților și a familiilor. Teme propuse au fost: „Carismele în Biserica”, „Trupul mistic al lui Cristos” și „Elogiul Iubirii”, pornind de la cuvintele Sfântului Apostol Pavel.

Cea de a doua zi a fost dedicata conștientizării chemării la apostolat pe care Cristos o adresează laicilor prin Biserica, în mod constant încă din primele secole și cu o mai mare insistență în epoca moderna. Totodată s-au identificat modalități concrete prin care laicii pot răspunde acestei chemării la apostolat în forma asociativă, prin AGRU. Fiecare din cele doua zile s-a încheiat cu celebrarea sfintei liturghii, credincioșii având și posibilitatea de a se spovedi sau de a cere îndrumare spirituala preoților prezenți.

Valeriu Domuța, președinte AGRU Eparhial Oradea