De 12 ani, în luna octombrie, ne bucurăm sa-i reîntâlnim pe prietenii școlii noastre, membri a două asociații din Italia, Familie e Solidarieta din Brescia și Progeto Arcobaleno din Florența, care au inițiat acordarea a 26 de burse pentru elevii merituoși sau cu posibilități financiare limitate, cu sprijinul Asociației Caritatis Sfântul Nicolae, prin pr. Gavril Buboi.
Întâlnirea de azi a debutat cu participarea tuturor la Sfânta Liturghie săptămânală, liturghie arhierească, în cadrul căreia mesajul Preasfintitului Virgil ne-a atins inimile.

În cuvântul de deschidere al festivității, doamna director Antonia Nica spunea:

Ce poate exprima mai bine iubirea de aproapele decât a dărui, mai ales atunci când suferința, survenită într-un fel sau altul, ne îmbrățișează strâns… Sunteți din nou aici, după un lung drum, dragi prieteni, luându-vă din timp, pentru a fi cu noi. Ați decis să continuați să susțineți acești tineri ce privesc cu determinare spre viitor, mai ales astăzi când devin conștienți că drumul formării lor nu este unul ușor, că formarea unui caracter puternic și echilibrat cere sacrificii, că rezultatele de durată sunt cele ce necesită multă muncă și, în același timp, că uneori în viață trebuie să pui în aplicare cea mai importantă poruncă: Porunca Iubirii: Iubește-l pe aproapele tău ca pe tine însuți!  Acesta este astăzi îndemnul dumneavoastră, prin tot ceea ce faceți. Tinerii noștri vor lua cu ei această bucurie financiară, dar mai prețioasă decât aceasta, va fi lecția învățată: de a te pune la dispoziția celuilalt fără să aștepți nimic în schimb.

A urmat acordarea burselor și evocarea vieții persoanelor în memoria cărora au fost inițiate. Am retrăit emoția amintirii atâtor vieți închinate familiei și lui Dumnezeu, vieți ce se continuă prin noi, cei ce rememorăm personalitățile lor.
Ne-au impresionat înca o dată modestia și naturalețea acestor oameni ce au știut să transforme durerea morții cuiva drag, in speranța unei vieți mai bune pentru un tânăr.

Gândurile bune rostite de invitați și de gazde, recunoștința, îmbrățișările calde, zâmbetele și promisiunea revedereii au generat sentimentul de comuniune a elevilor beneficiari, a cadrelor didactice și a oaspeților din Italia. Ne rugăm bunului Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor plecați dintre noi, dar și pentru binefăcătorii noștri ce ne sunt modele de spirit creștin viu și prezent.

Adresăm mulţumiri tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment, prin implicare sau organizare.

Autor: prof. Mihaela Danciu, prof. Antonia Nica

Fotografii: Denisa Cîșlariu