Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step pune în primul plan egalitatea de șanse, respectarea diversității, aprecierea pentru individualitatea fiecărui copil și promovează principiile democratice în educația și protecția copilului. Acționăm astfel încât fiecare copil să fie EDUCAT PENTRU A REUȘI!

Inovarea și excelența în educație sunt principalele noastre obiective, motiv pentru care întreaga energie a echipei noastre este canalizată către dezvoltarea de comunități profesionale care pot transforma în bine procesul educațional și pot valoriza inteligența și potențialul fiecărui copil.

Cultivăm educația timpurie ca fundament al dezvoltării și ne dorim să devenim principala opțiune a părinților în alegerea soluției educaționale pentru cei mici.
Avem convingerea că inteligența, talentul sau abilitățile naturale excepționale nu sunt apanajul copiilor născuți în anumite regiuni geografice sau economice și acționăm astfel încât toți copiii să aibă acces la o educație modernă, bazată pe principii care permit dezvoltarea personală și pregătesc individul pentru meseriile viitorului și exigențele unei societății în permanentă schimbare.

Dezvoltăm soluții individualizate, astfel încât fiecare copil să poată beneficia de programul de dezvoltare și învățare potrivit pregătirii, capacității, nevoilor și personalității sale.

Considerăm că una dintre principalele chei în dezvoltarea tinerei generații este colaborarea dintre școală, dascăli și familie, un parteneriat care să-i asigure în copilului un mediu în care acesta să poată gândi liber în permanență, să își poată exprima deplin creativitatea, astfel încât, împreună, să ne asigurăm că tânăra generație va găsi cel mai bun drum de la potențial către performanță.

Încrederea este piatra de temelie a relației pe care o cultivăm între școlile step by step și familii, iar formarea profesională continuă a cadrelor didactice este garanția calității oferite copiilor și părinților prin metoda educațională step by step. Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step promovează valorizarea ansamblului copil-copilărie și susținem ferm că fiecare copil trebuie să crească fericit și să beneficieze de un tratament adecvat, convinși fiind că doar cu dragoste, răbdare și o educație corectă putem asigura o societate prosperă în viitor.

La evenimentul organizat la București cu ocazia împlinirii celor 25 de ani de aplicare în grădinițele și școlile din România a alternativei „Step By Step” din partea Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea au participat: doamna Antonia Nica, directorul Liceului alături de doamnele profesoare pentru învățământul primar Cornelia Vesea, Luminița Abrudan, Ana Țirban, Brisc Maria și Țîrț Camelia.

Sursa: https://www.stepbystep.ro