Consecventă evidențierii rolului compozitorului și dirijorului Francisc Hubic la creația corală românească, Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea organizează și în acest an Festivalul Coral „Francis Hubic”. Acesta a ajuns la a X-a ediție și, în acest an al beatificării episcopilor martiri, dar și a centenarului orădean, propunem un concert de excepție.

Acesta va fi susținut de Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” și corurile de copii din programul „Cantus Mundi”, dirijor Anna Ungureanu, și va avea loc în Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea în data de 12 octombrie, ora 18.00. Este o invitație pe care o adresăm tuturor orădenilor, aceea de a ne bucura împreună de ziua orașului Oradea și a marca cum se cuvine acest an atât de important pentru Biserica noastră. Corurile de copii care vor concerta la finalul recitalului Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin”  sunt:
–  Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea. Dirijor: Nicoleta Țâmpu
– Corul „Semplice” al Liceului Teoretic „Lucian Blaga”, Oradea. Dirijor: Ioana Șandor
– Corul Colegiului Național „Samuil Vulcan”, Beiuș. Dirijor: Gabriela Vescan
– Corul Şcolii Gimnaziale „Szacsvay Imre”, Oradea. Dirijor: Kiss Tünde

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Este permis accesul copiilor care au împlinit vârsta de 7 ani.

Evenimentul este susținut de Episcopia Greco-Catolică de Oradea, cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean Bihor, restaurant Black Eagle, Plastor SA, club Lions 22 Oradea și a altor donatori care au dorit să le fie păstrat numele în anonimat. Cei care vor să ni se alăture în efortul financiar de a susține acest concert, vor exista urne pentru adunarea donațiilor.

Rodica Indig
Consilier Cultural EGCO