Papa Francisc s-a întâlnit în Vatican cu patriarhul Bartolomeu I, marţi, 17 septembrie. Întâlnirea a avut loc într-un climat de fraternitate, precizează într-un comunicat Sala de Presă a Sfântului Scaun.

Programul întâlnirii dintre papa Francisc şi patriarhul Bartolomeu a cuprins schimbul de daruri, urmat de prânzul servit împreună la Casa Sfânta Marta, la care au participat şi cele două delegaţii. Înainte de întâlnire, la invitaţia mons. Semeraro, secretar al Consiliului cardinalilor, patriarhul a adresat un scurt salut membrilor Consiliului, evidenţiind valoarea sinodalităţii în cadrul  Bisericii Ortodoxe, asigurându-i pe membrii Consiliului cardinalilor de rugăciunea sa.

Înainte de întâlnirea de marţi, 17 septembrie a.c., din Vatican, Sfântul Părinte i-a trimis o scrisoare patriarhului Bartolomeu. În document, pontiful clarifică semnificaţia recentului dar făcut Bisericii din Constantinopol, dar reprezentat de câteva fragmente de relicve aparţinând sfântului Petru, moaşte „aşezate acum alături  de cele ale sfântului Andrei”. Gestul se doreşte a fi „o confirmare a parcursului pe care Bisericile noastre l-au făcut pentru a se apropia între ele”. Scrinul dăruit de papa Francisc patriarhului de Constantinopol conţine nouă fragmente osoase ale apostolului Petru, ce aparţin unui grup alcătuit din numeroase oase conservate în Necropola Vaticană.

Sursa: https://www.vaticannews.va