Un curs pentru formatori de tineri potrivit pedagogiei Ziléos, cu participare internațională: este inițiativa la care Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici (BPEL) al Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, vă invită să luați parte în perioada 4-6 februarie a.c.. Cursul de formare a formatorilor se desfășoară la Seminarul Teologic „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea și va fi conferențiat chiar de fondatorul Asociației Ziléos, Patrick François, din Canada.

Raportarea la sine, relaţia cu ceilalţi, relaţia cu Isus Cristos, raportarea la lume şi angajamentul în lume al tinerilor sunt patru dimensiuni de bază ale pedagogiei Asociației Ziléos, o „mișcare pentru tinerii între 11-25 de ani  ̶  preadolescenţi, adolescenţi, studenţi şi tineri care și-au început cariera profesională   ̶  pentru a fi cu oameni care cred ca viața are un sens și are ca scop final „trezirea, iniţierea în credinţa creştină, formarea şi organizarea tinerilor”. Zileos se adresează totodată „tinerilor care afirmă că sunt în căutarea lui Dumnezeu sau nu-L cunosc, care sunt departe de Biserică şi de credinţa creştină”.

Potrivit doamnei Ramona Dragoș, responsabil Ziléos în România, cursul de formare de la Oradea este parte dintr-un „proiect care dezvoltă o pastoraţie bazată pe necesitatea de a le veni tinerilor în întâmpinare în mediul lor de viaţă. Astfel, în strânsă legătură cu etapele pe care tinerii le traversează, Ziléos îi însoţeşte în căutările lor şi îi ajută să găsească răspunsuri la întrebările pe care şi le pun pe plan intelectual, familial, fizic, spiritual, cultural, sexual şi psihic”.

Programul cursului de formare propus la Oradea cuprinde patru (4) sesiuni de lucru: în fiecare zi câte una dimineața și una după-amiaza, iar la final o sesiune specială care cuprinde și planificare concretă a activităților viitoare. De asemenea, pe parcursul celor trei zile, nu vor lipsi momentele comunitare, participarea la Sfânta Liturghie în capela Seminarului „Sfinții Trei Ierarhi” și multă voie bună.

Printr-un comunicat primit la Biroul de Presă EGCO organizatorii informează că „ sunt invitați să participe din fiecare protopopiat responsabilul cu pastorația tinerilor și un laic implicat activ în desfășurarea activităților adresate tinerilor”, iar „organizatorii vor asigura cheltuielile legate de cazarea și masa participanților”. Înscrierile se pot face până vineri, 25 ianuarie a.c., la Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici Oradea sau la adresa de email: bpploradea@yahoo.it.

După cum aflăm și pe siteul oficial al Asociației  ̶  www.zileos.org  ̶  „animatorii Ziléos sunt fericiți în ceea ce fac. Sunt persoane apropiate, respectuoase și pline de încredere. Știu să asculte fiecare tânăr după propriile nevoi și etape de evoluție. Trăiesc ei înșiși ceea ce încearcă să împărtășească”, ceea ce se poate oberva și în materialul de mai jos, realizat în urma unei tabere a tinerilor Ziléos din România, la Vadu Crișului (județul Bihor):

Sunteți așteptați cu mare drag!