„„Iubitilor, sa ne iubim unii pe altii pentru ca iubirea este de la Dumnezeu si oricine iubeste este nascut din Dumnezeu si-l cunoaste pe Dumnezeu. Cine nu iubeste nu l-a cunoscut pe Dumnezeu pentru ca Dumnezeu este iubire.” 1 Ioan 4, 7.

Preacucernici Parinti,

La începutul anului 2017 am ales sa aprofundam la nivelul Eparhiei de Oradea cele trei Virtuti Teologale: Credinta, Speranta si Iubirea.
Dupa ce în anii 2017 si 2018 am acordat o atentie deosebita virtutii Credintei, respectiv a Sperantei, în acest nou an pastoral care tocmai s-a deschis vom încerca împreuna sa descoperim importanta virtutii Dragostei coroborata cu slujirea aproapelui.
Dragostea adevarata si sincera fata de Dumnezeu ne îndeamna la o slujire înflacarata fata de aproapele. Dragostea primita si daruita este pentru fiecare dintre noi o experienta originara în care se naste speranta.
În acest sens, va îndemn ca activitatile pastorale (cateheze, misiuni populare, reculegeri si exercitii spirituale) pe care le desfasurati în fiecare parohie sa fie centrate pe tema de meditat.
Fie ca Fecioara Maria, Maica lui Dumnezeu si Maica Bisericii, sa creasca în noi virtutea Caritatii si solidaritatea fata de cei marginalizati.
Uniti în rugaciune.

Episcop