„Duminica, 16 septembrie 2018, dupa ce a recitat rugaciunea ”Îngerul Domnului” si a salutat romanii si pelerinii prezenti duminica în Piata San Pietro, papa Francisc a facut un anunt mai putin asteptat: un cadou ”mic dar pretios” din partea sa.

În contextul recentei sarbatori a Înaltarii Sfintei Cruci, papa Francisc a facut o surpriza participantilor la rugaciunea ”Angelus” de duminica, 16 septembrie a.c., si le-a daruit un crucifix. ”Este cadoul papei”, a spus Sfântul Parinte prezentând initiativa celor aproximativ 35.000 de persoane prezente în Piata San Pietro.

Papa Francisc: «Astazi, doua zile dupa sarbatoarea Înaltarii Sfintei Cruci, m-am gândit sa va fac cadou celor care sunteti aici în Piata un crucifix. Iata-l aici! Crucifixul este semnul iubirii lui Dumnezeu, care în Isus si-a dat viata pentru noi. Va invit sa primiti acest cadou si sa-l duceti în casele voastre, în camera copiilor vostri sau a bunicilor, oriunde în casa, dar sa se vada. Nu este un obiect ornamental, ci un semn religios pentru contemplatie si rugaciune. Uitându-ne la Isus rastignit, noi vedem mântuirea noastra. Nu se plateste nimic. Daca cineva va spune ca trebuie sa platiti va însala. Nu, nimic! Acesta este cadoul papei. Multumesc surorilor, celor saraci si refugiatilor care acum distribuie acest cadou, mic dar pretios! Ca de obicei, credinta vine de la cei mici, de la cei smeriti».

Sa adaugam ca initiativa Sfântului Parinte a avut sprijinul Elemozinarului pontifical, card. Konrad Krajewski, ajutat de sute de voluntari de diferite conditii sociale si religioase. Au fost puse la dispozitia celor prezenti aproximativ patruzeci de mii de crucifixe.

Sursa: https://www.vaticannews.va