„Lasati copiii sa vina la mine, nu-i opriti, caci împaratia lui Dumnezeu este a acelora care sunt ca ei. Adevar va spun, cine nu primeste împaratia lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea”.

Lunea „Coborârii Sfântului Spirit” a fost prilejuita de un eveniment important în comunitatea din Halmasd, acela al Primei Sfinte Împartasanii. A fost un eveniment unic, încarcat cu multa pace si bucurie în sufletele celor doi copilasi care au spus „Da” lui Dumnezeu, si care l-au primit pe Isus Cristos în viata si sufletele lor.

Sfânta Liturghie a fost celebrata de parintele protopop al Simleului, Nicolae Bodea, împreuna cu parintele paroh, Ciprian Burdas; alaturi de cei doi copii fiind întreaga comunitate a bisericii, familia si prietenii. Parintele protopop i-a încurajat si felicitat pe copii, invitându-i la o viata de credinta activa, în contextul în care lumea contemporana are nevoie de tineri dedicati în care primeaza valorile, principiile si credinta în Dumnezeu. Copiii vizibil emotionati l-au primit pe Isus în inima lor, convinsi fiind de importanta si solemnitatea momentului.

Evenimentul s-a finalizat într-o atmosfera prietenoasa în curtea bisericii. Multumim Bunului Dumnezeu pentru darurile si binecuvântarile sale si pentru buna desfasurare a evenimentului.