„În seara zilei de joi, când Biserica a sarbatorit Înaltarea Domnului la cer si Ziua Eroilor neamului, în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea a avut loc lansarea volumului „Priveghere prin poezie” a domnului Aurel Horhos, cunoscutul poet al urbei oradene.

Volumul de poezie a fost prezentat de catre doamna Miorita Sateanu, cetatean de onoare al Municipiului Oradea care a fost si moderatorul lansarii, luând mai apoi cuvântul doamna profesor Paraschiva Carbunar, domnul Zuz Dragos, coleg al autorului si domnul Stefan Avram, directorul Editurii „Aureo”. Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a dus felicitari autorului pentru aparitia acestei carti în preajma Centenarului Marii Uniri.

Fost antrenor de lupte care a adus Oradiei nu mai putin de 89 de medalii de aur, argint si bronz, Aurel Horgos a început sa compuna în studentie dar nu s-a încumetat sa publice în volum decât dupa iesirea la pensie si dedica acest volum de poezii împlinirii a 100 de ani de la marele eveniment al Unirii, aducând un omagiu „înaintasilor si strabunilor nostri prezenti la Alba Iulia în frunte cu preotul protopop Gavril Lazar, economul Gratian Horgos, Mihai Horgos, Paul Galchis si Petru Gal”, aminteste autorul în cuvântul sau. Doamna profesor Paraschiva Carbunar subliniaza în cuvântul înainte faptul ca „poetul confera creatiei sale, vibratia timpului pe care îl traim, impunând valorile estetice în toate compartimentele vietii”.

Momentele muzicale din cadrul lansarii au fost sustinute de catre Alexandru Mihai Cartis, Alexandrina si Florian Mandeva Chelu, si surorile Denisa si Lorena Ghib.
Cartea a aparut la Editura „Aureo” pe coperta fiind reprezentata citirea Declaratiei de Unire de catre Cardinalul Iuliu Hossu.