„În prima duminica a Postului Mare, 25 februarie 2018, învredniciti de bunul Dumnezeu, am petrecut o frumoasa seara de rugaciune, savârsind Calea Sfintei Cruci în Parohia Chioag, împreuna cu preotii si credinciosii din parohie si din Protopopiatul Marghita.
Aceasta prima seara de rugaciune a reusit sa ne introduca în atmosfera de post atât prin profunda sa însemnatate cât si prin cuvântul de învatatura oferit de parintele Cioara Simon Adrian, care ne-a vorbit despre importanta postului si a rugaciunii în viata oamenilor.
,, În post conteaza foarte mult sa va iertati unul pe altul. Poti sa mori de foame, nu are niciun rost postul tau pâna nu te împaci cu celalalt. Unii nu-si vorbesc cu anii, dar postesc fiecare post. Vai de postul lor!”
Doresc ca aceste cuvinte ale unui batrân calugar sa fie pentru fiecare dintre noi precum o candela aprinsa care sa ne calauzeasca întregul post ca sa ne putem bucura împreuna de Învierea Mântuitorului nostru Isus Hristos cu sufletele mai curate, mai bune si mai împacate cu Dumnezeu si cu aproapele nostru.