„În Bazilica „San Giovanni in Laterano”, la Roma, a avut loc o Sfânta Liturghie celebrata de catre Cardinalul Pietro Parolin, cu ocazia împlinirii a celor 50 de ani ai Comunitatii „Sant’Egidio”. Comunitatea Sant’Egidio a luat fiinta la Roma în 1968, din initiativa lui Andrea Riccardi, pe atunci elev al Liceului Virgiliu din Roma. De atunci, Comunitatea a crescut foarte mult, fiind prezenta în 74 de tari de pe 4 continente, cu circa 60.000 de membri. Actiunile Comunitatii Sant’Egidio se desfasoara în mod voluntar, într-un spirit de solidaritate concreta cu cei saraci, promovând actiuni în favoarea pacii si a dreptatii, prin dialogul si prietenia cu toti.

„Aplecati-va întotdeauna asupra Cuvântul lui Dumnezeu” acesta a fost îndemnul secretarului de stat, Pietro Parolin, la Liturghia de multumire a celor 50 de ani de activitate a Comunitatii Sant’Egidio, subliniind deasemnea faptul ca „ascultarea zilnica a Cuvântului din frumoasa Bazilica „Santa Maria in Trastevere, pâna la fiecare colt al Romei si al lumii a fost firul rosu al istoriei”

Multi oficiali au fost prezenti la Celebrarea Euharistica, printre care Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, Paolo Gentiloni, premierul Italiei si multi alti reprezentanti ai Republicii Italiene. Alaturi la aceasta frumoasa sarbatoare au fost si Andrea Riccardi si presedintele Marco Impagliazzo, Angelo De Donatis, vicarul Romei, Preasfintitul Parinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, alaturi de reprezentantii comunitatii din diferitele tari, ambasadori si crestini de diferite religii.