„Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor din acest an are ca si tema ” Dreapta Ta, Doamne, si-a aratat taria ”, luata din Cartea Exodului, capitolul 15, versetul 9.
A cincea zi de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor a avut loc în Biserica Penticostala, situata pe strada Meiului nr.4. Au fost prezenti reprezentanti ai Bisericii Greco-Catolice, Ortodoxe, Romano-Catolice, Penticostale apartinând Holiness, Evanghelice-Lutherane, Unitariene, Reformate precum si a Comunitatii Evreilor Mesianici.
Gazdele, cu mic cu mare, au avut grija sa pregateasca o atmosfera primitoare si calduroasa, animata de cele doua coruri, orchestra si grupul vocal alcatuite preponderant din tineri, însa toti cei prezenti au cântat cu mult drag Domnului.
Parintele Meghesan Dumitru, decan al Facultatii de Teologie Ortodoxa a explicat ce înseamna de fapt „a ne pocai”, (din limba greaca „ metanoia”). Cerinta este adresata tuturor oamenilor în sensul de purificare a mintii încât aceasta sa rodeasca oriunde ar fi. Asadar sa încercam sa aducem tuturor un cadou din partea lui Dumnezeu, oriunde ne-am afla.
Din partea Bisericii Greco-Catolice, cuvântul de învatatura a fost rostit de catre parintele vicar cu preotii Antoniu Chifor, care într-un mod foarte sugestiv ne –a încurajat sa ne straduim sa tesem „ Tunica lui Isus ” care este atât de sfâsiata în zilele noastre, actiune de unificare ce nu poate fi desavârsita decât prin interventia lui Dumnezeu.