„„Pentru mine, programul EduBiz a fost o experienta prin care am reusit sa ma cunosc mai bine si sa ma dezvolt prin intermediul workshop-urilor si proiectelor ingenioase de voluntariat pe care le-am dezvoltat. Cireasa de pe tort a fost faptul ca am cunoscut atât de multi oameni de treaba, de la care am învatat foarte mult. De asemenea, cred ca am devenit o persoana mai sociabila si mai deschisa catre oameni, atenta la cei aflati în nevoie. Datorita voua, anul 2017 a fost pentru mine si colegii mei un an bogat în experiente de viata.” Maria, 16 ani

Alaturi de Maria, alti 100 de tineri, elevi si studenti s-au bucurat în 2017 de proiecte de educatie non-formala, de dezvoltare personala, spirituala, profesionala, sociala.
Pentru Episcopia Greco-Catolica de Oradea dezvoltarea si formarea copiilor si a tinerilor în si cu Cristos sunt prioritati, „prin astfel de programe le oferim tinerilor repere în viata, prin care deschidem poarta sufletului lor pentru ca acestia sa îsi gaseasca perspectivele, drumul în viata”, dupa cum afirma Preasfintitul Virgil.

Concret, tinerii au beneficiat de ateliere interactive, adaptate nevoilor lor de formare, sustinute de specialisti din tara si din afara tarii, în care s-a pus accentul pe cunoasterea si stima de sine, încrederea în Dumnezeu si în talantii primiti de fiecare.
În plus, tinerii au avut oportunitatea sa cunoasca si sa discute liber si deschis cu oameni deosebiti, specialisti din domenii de interes pentru tineri, care si-au împartasit experienta si i-au sustinut pe tineri prin programe de mentoring.
În timpul verii tinerii au beneficiat de scoala de vara si de mini-tabere, organizate în Valea Draganului. Tinerii s-au bucurat sa petreaca timp împreuna la munte, în aer liber, sa învete în ateliere de lucru, sa gateasca împreuna, sa se distreze, sa se roage împreuna si sa îsi faca prieteni, cu valori si preocupari comune.

De asemenea, tinerii au raspuns provocarii de a se implica în proiecte caritabile de voluntariat în comunitate. Au dezvoltat proiecte pentru copiii din centre de plasament, pentru copiii cu dezabilitati, în spitale, în centre pentru persoane vârstnice, în zona rurala, etc.
Implicarea tinerilor în astfel de activitati de voluntariat în comunitate si în Biserica îi ajutat sa se simta apreciati, responsabili, sa-si descopere vocatia, crescându-le încrederea în ei si în darurile primite de la Dumnezeu.
Aceste programe sunt coordonate de asociatia EduBiz.

Ne punem încrederea în Dumnezeu ca si anul 2018 sa fie bogat si darnic în experiente valoroase pentru tinerii nostri.