«Este cineva bolnav între voi? Sa cheme preotii Bisericii, si sa se roage pentru dânsul, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului si rugaciunea credintei va mântui pe cel bolnav si-l va ridica pe dânsul Domnului si, de va fi în pacate, i se vor ierta lui»

Parohia Greco-Catolica „Nasterea Sfântului Ioan Botezatorul” din Beliu, judetul Arad, celebreaza an de an, Taina Sfântului Maslu de obste pentru credinciosii prezenti, ca si o pregatire pentru intrarea în Postul Nasterii Domnului care va urma nu peste multe zile.

Soborul de sapte preoti au celebrat acest Sacrament pentru tamaduirea bolilor sufletesti si trupesti, ungându-i la final pe credinciosi cu untdelemn sfintit. Pe lânga parintele paroh, Farcas Ioan Cosmin au fost prezenti parintii: Craciun Sorin si Aciu Ioan preotii din cadrul Spitalelor din Oradea, parintele Iulian Terec din Parohia Dumbrava, parintele Gheorghe Seica din Parohia Salonta, parintele Tomoiaga Gheorghe din Parohia Bocsig si parintele Lazie Mirel din Parohia Ineu. Alaturi de comunitatea greco-catolica s-au aflat si credinciosi ortodocsi, în frunte cu primarul comunei Beliu, domnul Emanuel Horhat.

Rugaciunea finala a Tainei s-a citit de catre preoti asupra bolnavilor prezenti la aceasta slujba. Apostolul Iacob îi îndeamna pe crestini sa se foloseasca de Taina Sfântului Maslu atunci când sunt încercati de boala: „de este cineva bolnav printre voi sa cheme preotii Bisericii sa se roage pentru ei si rugaciunea lor îi va vindeca.” (Iacob 5,14-15). Maslul este Taina instituita de Isus Hristos, prin care, prin ungere cu ulei binecuvântat si rugaciune, cel bolnav dobândeste harul sfintitor si atunci, când este spre mântuirea lui, chiar vindecarea trupului.
Dupa celebrarea Tainei Sfântului Maslu bolnavul primeste si câteva daruri din partea Domnului, acestea fiind: un dar special de mângâiere si pace; primeste curajul de a suporta crestineste, cu demnitate, suferintele provocate de boala; îl uneste pe cel aflat în suferinta cu suferintele lui Isus Hristos; atunci când este spre mântuirea persoanei, vindecarea trupului; este o pregatire pentru viata vesnica, pentru a putea trece la Tatal ceresc asa cum se cuvine.