„În dupa masa zile de vineri a avut loc la Muzeul Cetatii si Orasului Oradea, un moment de rugaciune organizat de catre Forumul ecumenic al femeilor crestine din România, Filiala Bihor. momentul de rugaciune a fost organizat în cadrul expozitiei cu statiunile Caii Crucii de la Lourdes, expozitie de fotografie a sculptorului Maria de Faykod..
Din partea Episcopiei Greco-Catolice de Oradea a fost prezent parintele vicar responsabil cu preotii, Antoniu Chifor, care a vorbit despre Lourdes ca si importanta a pelerinajului pentru Biserica Catolica expunând de asemenea si o mica întâmplare avuta la Lourdes cu ocazia unui pelerinaj. Au fost momente de rugaciune si momente în care corul Bisericii Reformate „Steaua” din Oradea au adus multumire Domnului.
Expozitia fotografica ilustreaza Calea Crucii de la Lourdes, care a fost inaugurata în anul 2008, statiunile fiind marcate prin statui sculptate în marmura alba de Carrara. Compozitia monumentala realizata din peste o suta de tone de marmura ofera pelerinilor experienta trairii mântuirii si Învierii, a miracolului creatiei si a credintei. Marmura preschimbata de pe Calea Crucii de la Lourdes realizata de Maria de Faykod exprima misterul de nepatruns al suferintei si Învierii lui Cristos, dând speranta si putere tuturor.
Maria de Faykod este un sculptor francez de origine maghiara. Tatal ei a fost un medic suedez, iar mama profesoara de matematica-fizica. Talentul sau în sculptura s-a manifestat foarte devreme, recunoscând de la o vârsta frageda ca misiunea sa în viata va fi sculptura. La vârsta de 14 ani, Maria de Faykod primea primele sale comenzi, iar de atunci s-a dedicat întru totul creatiei.