„Sala festiva a scolii noastre a fost aproape neîncapatoare azi, 21 octombrie, pentru participantii la a zecea editie a acordarii burselor pentru elevii merituosi ai institutiei noastre de învatamânt.
Suferinta, desi dureroasa, are puterea de a ne strânge împreuna, preciza doamna director Antonia Nica cu prilejul deschiderii acestei festivitati care a fost precedata de inaugurarea celei de-a patra grupe de gradinita a Liceului Greco-Catolic din Oradea, care a început activitatea prin grija parinteasca a parintelui Gavril Buboi, presedintele Asociatiei Charitatis, Oradea, cu sprijinul binefacatorilor italieni.
Preasfintia Sa Virgil Bercea a salutat oaspetii sositi din Italia, din Brescia si Florenta, membri ai Asociatiei „Familii si Solidaritate”, care, în România, desfasoara proiecte îndreptate spre nevoile copiilor. Una dintre actiunile întreprinse este acordarea de burse de studiu pentru elevii oradeni. Acestia sunt sustinuti de catre partenerii din cadrul Asociatiei „Proiect Curcubeu”, cu sediul în frumosul oras al Toscanei. Bursele sunt acordate anual elevilor cu merite deosebite la învatatura, în memoria unor persoane plecate la Tatal Ceresc, dragi binefacatorilor italieni.
Acordarea burselor a fost un moment emotionant la care au participat si elevi sustinuti în anii anteriori, alaturi de parintii lor, diriginti, cadre didactice ale Liceului Greco-Catolic din Oradea, echipa manageriala si invitati. S-au acordat 27 de burse urmatorilor elevi: Iagar Lucas – XA, Polac Angel – XA, Cho Jinyoung – XIIB, Trifa Georgiana – XB, Erdeli Diana – IXA, Bode Antonia – IXA, Micu Alexandru – XA, Kralik Teodore – XIA, Cristea Iulia – XB, Pele Carameea – XIB, Indrie Damaris – XIA, Chivari Dominic – XIIA, Bechean Denzel – XIB, Mortan Flaviu – XIB, Sas Darius – XIB, Podar Angel – XB, Sabau Vanessa – XIIB, Bodogai Vlad – XIIB, Avram Maria – IXB, Szucs Cristian – XIIB, Balota Sandra – XIIB, Bungau Raul – XB, Torok Adalbert – XIIA, Costras Patricia – XB, Stef Diana – XIIB si Pupillo Ester – IXB. Aceasta din urma a adresat un cuvânt de multumire binefacatorilor, asigurându-i de rugaciunile si sentimentele de gratitudine ale celor premiati.
În încheiere, episcopul nostru a transmis binevântarea Domnului tuturor participantilor si le-a adresat distinsilor oaspeti din Italia invitatia de a se reveni în scoala noastra, ce freamata de viata si tinerete, cu elevi disponibili sa fie mereu mai buni, într-o lume care, gresit, uneori, alege sa lupte cu bombe în loc sa cultive relatii umane definite de iubie, cum preciza unul din oaspetii italieni.
Seara s-a concluzionat cu o agapa si cu posibilitatea ca toti sa schimbe o vorba într-un context familial al partasiei pentru … minte si inima.