„Vineri, 13 octombrie 2017 a avut loc la Blaj întrunirea anuala a preotilor din Arhieparhie, marcându-se 100 de ani de la Aparitiile Sfintei Fecioare Maria de la Fatima.

Programul a început în Catedrala Mitropolitana unde, în prezenta si cu binecuvântarea Preafericitului nostru parinte, Cardinal Lucian, s-a celebrat Acatistul Buneivestiri. La finalul acestuia Preasfintia Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, a consfintit Arhieparhia si întreaga Biserica la Inima Neprihanita a Sfintei Fecioare Maria.
A urmat apoi în Aula Mare a Institutului Teologic o prezentare facuta de Pr. Ioan Farcas, Vicar cu preotii, a evenimentelor de la Fatima. Pr. Prof. Dr. Cristian Barta a vorbit despre anul jubiliar 2018 (care marcheaza 100 de ani de la Marea Unire), aratând rolul important pe care l-a avut Biserica noastra la actul Unirii. În partea a doua s-au discutat probleme de ordin administrativ conduse de Pr. Vicar Paul Turcu. În ultima parte a programului au avut loc discutii libere si diferite propuneri facute de preoti.
Întregul program a fost moderat de catre PS Claudiu, Episcopul Curiei.
La sfârsit, preotii au fost invitati la o agapa frateasca.