„Asociatiile Caritas Eparhial Oradea si Caritas Catolica Oradea, în parteneriat cu Directia de Dezvoltare si Implementare Proiecte Bihor, organizeaza în acest an evenimentul „Un milion de stele – Alaturi de persoanele sarace”, în data de 17 octombrie începând cu ora 18.00, în Piata Unirii, cu ocazia Zilei Internationale pentru Eradicarea Saraciei.
Scopul acestei actiuni este de a oferi semne vizibile pentru o societate solidara si o lume dreapta, de lupta împotriva saraciei si a excluziunii sociale, si consta în iluminarea locurilor si cladirilor reprezentative din cât mai multe orase si comunitati cu ajutorul lumânarilor, si prin chemarea la solidaritate cu cei saraci.
Conform unui studiu Eurostat din 2015 (Sursa: http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/People_at_risk_of_poverty_or_social_exclusion) în România în anul 2015, procentul persoanelor aflate în risc de saracie înainte de transferurile sociale a fost de 29,3 %, iar dupa transferurile sociale de 25,4%. Pe lânga ajutorul pe care statul îl ofera acestor persoane, este datoria ONG-urilor din domeniul social sa se implice în diminuarea acestuia. Un mod important de a face acest lucru este prin informarea celorlalti cetateni cu privire la aceasta situatie, si încurajarea acestora de a se implica în crearea unei schimbari reale: fie prin voluntariat, donatii sau alegerea unor produse si servicii oferite de catre economiile sociale.
Desfasurarea evenimentului:
La ora 18.00 se aprind lumânarile;
La ora 18.10 începe ceremonialul cu sfintirea lumânarilor;
Cuvântul PSS Virgil Bercea;
Cuvântul PSS László Böcskei;
Discursuri invitati;
Momente artistice muzicale;
Invitarea participantilor sa ia cu ei acasa lumânarile aprinse, ca semn de solidaritate cu cei saraci, bolnavi si marginalizati.

Va asteptam cu drag,