„Eminenta Sa Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, va vizita în perioada 30 septembrie – 01 octombrie 2017 Blajul, centrul spiritual al Bisericii Greco-Catolice din România si sediul Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România.

Prefectul Congregatiei pentru Bisericile Orientale va ajunge la Blaj sâmbata, 30 septembrie si va fi însotit de Excelenta Sa Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nuntiu Apostolic în România si Republica Moldova.
Duminica, 1 octombrie 2017, Cardinalul Sandri va participa la Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopala Majora din Blaj, împreuna cu Preafericirea Sa Cardinal Lucian, cu Nuntiul Apostolic Mons. Buendia si cu Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolica.
Dupa Sfânta Liturghie, Ierarhii vor sfinti piatra de temelie a noii Biserici destinata minoritatii de etnie rroma, care se va construi în cartierul Barbu Lautaru (Blaj), cu sprijinul Primariei Municipiului Blaj. Biserica Greco-Catolica urmeaza astfel îndemnul Papei Francisc de a ajunge în zonele de „periferie”, îngrijindu-se de persoanele defavorizate si marginalizate.

Sursa: http://www.bru.ro