„„Cu voia Tatãlui, prin lucrarea Fiului si prin savârsirea Spiritului Sfânt s-a zidit aceasta Sfânta Biserica Greco-Catolica între anii 2012-2017, în timp ce Biserica Universala era condusa de Sfântul Parinte Papa Francisc, Arhiepiscop Major si Mitropolit al Blajului fiind Preafericitul Lucian Muresan, Episcop al Eparhiei noastre de Oradea, Preasfintitul Dr. Virgil Bercea, Vicar General al Oradiei fiind Pr. Mihai Vatamanelu, Vicar Foraneu al Silvaniei, Pr. Gheorghe Turcas, Protopop de Simleu Silvaniei, Pr. Nicolae Bodea, iar Preot Paroh, George-Nicolae Chis, prim-curator, Petru Brisc”.
Moment de bucurie si împlinire sufleteasca în Parohia Valcau de Sus, odata cu sfintirea noii Biserici cu hramul „Schimbarea la Fata a Domnului” când în Duminica Dinaintea Înaltarii Sfintei Cruci, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, însotit de catre Excelenta Sa Miquel Maury Buendia, Nuntiul Apostolic în România si Republica Moldova au savârsit Slujba sfintirii Bisericii. Ierarhii întâmpinati de soborul de preoti si oficialitati, dar si de catre copiii îmbracati în straie populare, au binecuvântat pe cei prezenti precum si munca bunilor credinciosi din Valcau de Sus, care au ridicat o noua Biserica spre marirea lui Dumnezeu.
Dupa Slujba de sfintire a noii Biserici, a fost savârsita Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie la care au participat o multime de credinciosi, cuvântul de învatatura fiind transmis de catre Nuntiul Apostolic din România. Parintele George Nicolae Chis, parohul comunitatii, a primit din partea Preasfintitului Parinte Virgil crucea pectorala, ca semn al aprecierii pentru devotamentul si munca depusa în vederea construirii noii Biserici, iar domnul Brisc Petru, primul curator, a primit distinctia „Crucea Eparhiala pentru laici”.
Binecuvânteaza Doamne mostenirea Ta, pe cei ce iubesc podoaba Casei Tale si pe cei ce cu credinta, cu buna cucernicie si cu frica de Dumnezeu intra si se roaga într-însa. Amin!