„A fost prezentata emblema Zilei Mondiale a Tinerilor, cu desfasurare între 22 si 27 ianuarie 2019. Logo-ul contine o inima stilizata din care o parte formeaza litera „M”. În emblema este reprezentat, tot stilizat, Canalul Panama, ce simbolizeaza calea pelerinului care descopera în Maica Domnului mijlocitoarea care-l conduce la Isus. Din emblema nu lipseste istmul, simbol al tinutului panamez si, în partea stânga, crucea pelerina. În partea dreapta apare silueta Maicii Domnului, însotita de cinci puncte albe ce simbolizeaza, pe de o parte, coroana Preacuratei si, pe de alta parte, cele cinci continente de unde provin pelerinii. Culorile emblemei sunt cele ale steagului panamez.

0:00

Emblema a fost aleasa din 103 propuneri trimise la Comitetul executiv al Zilei Mondiale a Tineretului si la departamentul vatican pentru laici, familie si viata. Câstigatoarea concursului este studenta la arhitectura Ambar Calvo, de la Universitatea din Panama. Emblema a fost prezentata duminica, 14 mai, în cursul celebrarilor de primire, în Panama, a Crucii pelerine a Zilei Mondiale a Tinerilor.
Arhiepiscopul de Panama, mons. José Ulloa Mendieta, a spus ca se simte emotionat în privinta talentului demonstrat de tinerii panamezi, îndeosebi de Ambar, „care a reusit sa capteze mesajul pe care dorim sa-l transmitem tinerilor din lume care vor veni într-o tara cu mici dimensiuni dar cu o inima mare, deschisa tuturor, fara vreo excluziune, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria – o tânara curajoasa, activa si generoasa, care a stiut sa spuna 'Da' la chemarea lui Dumnezeu”.
“Tinerii sunt resursa morala si umana a societatii noastre si a Bisericii, ei fiind în masura sa le transforme complet si pozitiv, riscând dupa cum a facut Maria din Nazaret, daca noi stim sa-i învatam sa-l iubeasca pe Isus asa cum El ne-a iubit pe noi”, a adaugat prelatul.
Sursa: http://ro.radiovaticana.va