„În perioada 6-7 mai 2017 a avut loc la Carei, Întâlnirea copiilor din Protopopiatele Carei, Tasnad si Supur. Meditatiile au fost tinute de catre parintele Paolo Volpe, directorul Centrului „Ioan Paul al II-lea” din Loreto.
În prima zi a Întâlnirii au fost propuse trei meditatii: în prima meditatie copiilor li s-a recomandat sa nu fie comozi, ci descoperind ceea ce îi blocheaza când vor sa faca lucruri bune, sa depaseasca aceste temeri, frici ale lor pentru ca sunt sustinuti de Dumnezeu. În a doua meditatie a fost subliniat importanta unui scop în viata, pentru a nu umbla fara sens ca un hoinar. Tinerii trebuie sa lase urme în lume, sa încerce sa schimbe lumea în bine, pentru aceasta trebuie sa îsi aleaga lucruri concrete pe care vor sa le faca. În cea de-a treia meditatie subiectul principal a fost cel legat de importanta legaturii cu trecutul lor: cu istoria, cultura poporului, traditiile, rudele. Doar tinându-se cont de trecutul lor si valorizându-l vor putea sa înfrunte prezentul si viitorul asa cum trebuie.

Duminica dupa celebrarea Sfintei Liturghii a fost momentul concluziilor finale, tinerii propunându-si ca prin faptele lor sa lase „urme” de bucurie, pace si speranta în lume. Dupa momentul dedicat concluziilor, tinerii alaturi de parintii parohi si responsabilii grupurilor au vizitat Castelul „Karoly” din Carei, o splendida bijuterie arhitecturala recent restaurata, considerat un adevarat „Peles al Transilvaniei”.

La Întâlnirea de la Carei au fost prezenti si responsabili ai Biroului Pastoral pentru Laici, Dorin Stefanut, Cristian Lazar si Bianca Santa, care au propus celor prezenti momente de cunoastere si recreare.

Bianca Santa