„La Barcelona va avea loc în perioada 28-31 martie un simpozion dedicat tinerilor si promovat de catre Consiliul Conferintei Episcopilor din Europa în colaborarea cu Conferinta Episcopilor din Spania si Arhidieceza de Barcelona.

La simpozionul intitulat: „Mergea cu ei (Lc 24,15). A-i însoti pe tineri ca sa raspunda liber la chemarea lui Cristos”, vor fi prezenti circa 250 de participanti printre care episcopi, responsabili pentru pastoratia tineretului, scolara, universitara, vocationala si a catehezei din Conferintele Episcopale din Europa.
Simpozionul îsi propune „sa caute modul de angajare în situatia actuala a Europei si de a întelege cum sa fie confruntata, fiindu-le aproape tinerilor, asa cum Isus a facut cu apostolii pe drumul Emausului”. 12 puncte de reflectie vor fi pe ordinea de zi, puncte asupra carora Conferinta Episcopilor din Europa vor încerca a reflecta împreuna asupra modalitatilor de însotire a tinerilor de astazi, în integralitatea persoanei lor si în drumul lor de credinta.

Simpozionul constituie o etapa semnificativa a drumului care va duce Biserica sa celebreze în octombrie 2018 la Roma, Sinodul despre tineri si vocatii. Rezultatele de la Barcelona vor fi duse direct la Sinod si vor folosi ca baza pentru reflectia de la urmatoarea adunare plenara a CCEE de la Minsk, din perioada 28 septembrie – 1 octombrie, centrata pe tineri.