„Pentru prima data în istorie, pe data de 13 martie, va ave loc în Bazilica Sfântul Petru rugaciunea corala de seara în rit anglican. Stirea a fost comunicata de catre Centrul Anglican din Roma si confirmata de catre site-ul Il Sismografo.

Evenimentul este posibil datorita acordului dat de catre Eminenta Sa Angelo Cardinal Comastri care a stabilit detaliile celebrarii alaturi de directorul Centrului Anglican din Roma, arhiepiscopul David Moxon, care va si prezida celebrarea, iar predicatorul va fi arhiepiscopul catolic englez Arthur Roche, secretarul Congregatiei pentru cultul divin si disciplina sacramentelor.

Evenimentul se încadreaza în celebrarile pentru a 50-a aniversare dedicate dialogului între Biserica Catolica si cea Anglicana, dialog restabilit prin întâlnirea din 23 martie 1966 dintre Papa Paul al VI-lea si arhiepiscopul de Canterbury, Michael Ramsey. O întâlnire istorica dupa care a fost înfiintat Centrul Anglican din Roma.
Data de 13 martie a fost aleasa pentru celebrare fiind cea mai apropiata de data zilei Sfântului Grigore cel Mare, devenit patronul relatiilor dintre cele doua Biserici. Defapt acest Papa a fost cel care a dus crestinismul în Marea Britanie, prin intermediul unor monahi benedictini, din Manastirea „Sfântul Andrei” dintre care îl amintim pe Sfântul Augustin, care a devenit mai apoi primul arhiepiscop de Canterbury.
Amintim deasemnea faptul ca Sfântul Parinte Papa Francisc în 26 februarie 2017 va face o vizita la Biserica Anglicana a „Tuturor Sfintilor” din Roma.

Sursa: http://www.lastampa.it