„A avut loc la Monaco adunarea plenara a reprezentantii Conferintelor Episcopale din Europa care au ales pe Eminenta Sa Angelo Bagnasco, arhiepiscop de Genova si presedinte al Conferintei Episcopale Italiene ca presedinte al Consiliului Conferintelor Episcopale din Europa (CCEE). De asemenea au fost alesi si cei doi vice-presedinti ai CCEE: Eminenta Sa Cardinalul Vincent Nichols, arhiepiscop de Westminster, si Excelenta Sa Stanislaw Gadecki, arhiepiscop de Poznan.
Cardinalul Angelo Bagnasco s-a nascut acum 73 de ani la Pontevico în Brescia. Din anul 2006 este arhiepiscop de Genova, dieceza unde a fost încardinat preot si unde a slujit ani multi ca si paroh. Conduce Conferinta Episcopilor din Italia din anul 2007, fiind creat cardinal al Bisericii Romane de catre Papa Benedict al XVI-lea în acelasi an.
Eminenta Sa urmeaza în functia de presedinte al Consiliului Conferintelor Episcopale din Europa, Cardinalului Peter Erdo, arhiepiscop de Esztergom-Budapesta care a condus CCEE timp de doua mandate, între 2006-2016.