„Luni, 15 august, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Baita a sarbatorit hramul bisericii parohiale.
Glasul clopotelor bisericii parohiale, asezate într-un cadru mirific apusean, a chemat enoriasii la sarbatoarea comunitatii. Au raspuns chemarii un numar mare de credinciosi atât locali, cât si din jur, si chiar de alte confesiuni, traind toti fraternitatea în unicul Mântuitor.
Sfânta Liturghie a fost celebrata de preoti din Protopopiatul de Beius, uniti în rugaciune cu parohul, parintele Rostas Marcel, si parintele protopop Zima Zorel. Cântarea a fost animata de corul bisericesc „Ioan Busitia” din Beius, dirijat de domnul Boldis Zoltan.
La sfârsitul celebrarii liturgice, s-a sfintit statuia Maicii Sfinte, asezata într-o grota amenajata la usa bisericii, între treptele ce cuprind ca doua brate materne enoriasii îndreptati spre Domnul sub calauzirea Sfintei Fecioare Maria.
Lauda si recunostiinta fata de Domnul au fost traite, în cuvântul de învatatura, prin atentia acordata Maicii Sfinte, chip al smereniei si al ascultarii fata de Dumnezeu, dar nu în ultimul rând, întruchipare a caii noastre spre Ceruri si a sperantei împlinite a „celei ce crede”.