„În Alicante, sâmbata 4 iunie, am reusit sa organizam ziua diasporei (29 mai) si ziua copilului (1 iunie), printr-o celebrare de zile mari. Am scos din casa si din fata telefonului, tabletei si a televizorului, peste 200 de români, adica vreo 70 de copii împreuna cu parintii lor, la o zi de sport în familie.
Cele 4 entitati românesti (Biserica Ortodoxa, Biserica Penticostala, Biserica Greco-Catolica – organizator si asociatia ARIPI) din Alicante, Spania, au petrecut o dimineata minunata împreuna, cu ocazia acestui eveniment, care a reunit din nou Românul indiferent de provenienta geografica, sociala, religioasa ori culturala. La un astfel de eveniment, care a reunit familiile românesti din Alicante, ar fi fost incomplet fara prezenta „fizica” a STATULUI ROMÂN, prin reprezentantul sau, Domnul Dragos Tigau, Seful oficiului consular de la Castellon de la Plana.
Evenimentul a început printr-o minunata rugaciune domneasca recitata de toti cei prezenti, cu binecuvântarea parintelui ortodox Claudiu Avram, apoi culminând prin rugaciunea Prezbiterului penticostal Bartha Dezideriu. Asigurându-ne de prezenta Domnului în mijlocul nostru „Caci acolo unde sunt doi sau trei adunati în Numele Meu, sunt si Eu în mijlocul lor” (Matei 18, 20).
Fiecare entitate si-a format câte o echipa de fotbal mixt (femei, copii si barbati), pentru a cucerii TROFEUL ROMÂNUL pus în joc, iar cei mici s-au înscris cu totii la cele 3 întreceri sportive propuse de catre organizatori, apoi au fost împartiti pe vârste, dupa care a început goana dupa medalii.
Cei mai mici (4 – 6 ani) au fost albitrati de doamna profesoara Bokor Ana Roxana, ceilalti (6 – 8 ani) au fost albitrati de doamna profesoara Luminita Coca Mihai, iar cei mai mari (8 – 11 ani) au fost albitrati de domnul parinte Bokor Radu Alexandru, toti copiii au fost premiati cu câte o minge, însa cei care au ocupat primele 3 locuri au fost medaliati.
Deasemenea Trofeul Românul, a fost câstigat de catre Biserica Penticostala Bethel Alicante, care a învins în Finala Biserica Ortodoxa cu scorul de 4 – 2, meci albitrat la centru de catre domnul consul Dragos Tigau, într-un mod cu adevarat crestinesc, exact cum a decurs întregul eveniment, o stare de buna dispozitie, de familie, o adevarata stare de partasie crestineasca.
Dupa premierea realizata de organizatori cu ajutorul domnului consul, care a înmânat medaliile si TROFEUL ROMÂNUL, doamna Catalina Iliescu, presedinta a asociatiei ARIPI, a promovat scoala de limba româna, care face în fiecare sâmbata dimineata, sa nu ne uitam originile, iar copii nostri sa agoniseasca un minim de cultura si traditie româneasca.
Cu totii am plecat de la evenimentul TROFEUL ROMÂNUL SI „PASTILA”DE SANATATE cu o bucurie în suflet si în inima, de parca am fost „acasa”, pentru cele cinci ore cât a durat acest eveniment, aceasta oaza Româneasca, în centrul orasului Alicante, în SPANIA.
Vreau sa multumesc celor patru entitati românesti participante, familiilor, copiilor si tuturor românilor prezenti.
Multumesc domnului consul Dragos Tigau si a familiei dânsului, pentru prezenta si pentru participare, multumesc doamnei Catalina Iliescu, domnului parinte Claudiu Avram, domnului diacon Dezideriu Bartha, doamnei Luminita Mihai, doamnei Bokor Roxana, si nu în ultimul rând vreau sa multumesc Domnului Dumnezeului nostru, pentru ca ne-a oferit o vreme prielnica si pentru ca ne-a binecuvântat cu acesta unire, partasie si iubire frateasca, pâna la sfârsit.

Organizator