„Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a participat astazi la deschiderea oficiala a Saptamânii Stiintifice a Universitatii din Oradea, ajunsa la a XXVII-a editie.
Cuvântul de deschidere a fost luat de catre domnul profesor Constantin Bungau, Rectorul Universitatii din Oradea, domnul profesor Sorin Curila, Presedintele Senatului Universitatii, domnul profesor Eugen Mococian, Prorector pentru Managementul Cercetarii, domnul Cornel Popa, Presedintele Consiliului Judetean Bihor, domnul Istvan Husar, viceprimarul orasului si doamna Claudia Timofte din partea Prefecturii Bihor.
A urmat apoi festivitatea de premiere si înmânare a diplomelor. Astfel au fost acordate diplome pentru parteneriat în cercetare, dezvoltare, inovare si formare profesionala a studentilor -2016, acordata agentilor economici publici sau privati si autoritatilor publice locale, diplome pentru activitatea de cercetare si creatie stiintifica, creatie artistica, performanta sportiva pentru rezultatele deosebite ale studentilor în anul 2015, diplome pentru rezultatele deosebite ale cadrelor didactice în cercetare sau creatie stiintifica, creatie artistica, performanta sportiva asociate unui domeniu de licenta, master, doctorat aferente anului 2015 si doua diplome de excelenta în cercetare pentru rezultatele exceptionale ale cadrelor didactice în anul 2015.
Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea a primit din partea Universitatii Oradea diploma pentru parteneriat.