„În Duminica a IV-a dupa Sfintele Pasti, în Biserica ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Oradea a fost celebrata Prima Sfânta Împartasanie a copiilor din clasa a III-a B. Acestia l-au primit pentru prima oara pe Isus în Sfânta Împartasanie, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate de catre parintele Antoniu Chifor, vicar responsabil cu preotii, parintele Popa Paul, parintele Eduard Fischer, parintele Anton Rus si parintele Crisan Ioan. Acest eveniment a reprezentat o sarbatoare a familiilor lor, dar si a întregii comunitati greco-catolice.
Sâmbata, 21 mai 2016, la ora 19.00, copiii împreuna cu parintii si cu învatatoarele, Malan Diana si Gaspar Eva Monika s-au spovedit. Duminica, copiii îmbracati în haine de sarbatoare au venit la Biserica, însotiti de familiile lor. Sfânta Liturghie a început cu procesiunea, pornind din curtea Seminarului Teologic Greco-Catolic, pâna în Biserica. Ajunsi la altarul Bisericii ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, elevii s-au implicat, plini de entuziasm, citind si cântând ca niste îngeri pogorâti pe pamânt.
Cel mai emotionant moment a fost cel al împartasirii copiilor cu Trupul si Sângele lui Cristos.
Prima Sfânta Împartasanie pe care au primit-o copiii este o sarbatoare a bucuriei, dar si un îndemn la a continua cu mai mare entuziasm drumul credintei început la Sfântul Botez.

Malan Diana