CONFERINTA EPISCOPILOR DIN ROMÂNIA
Str. Diligentei nr. 24, sector 3, 031555 – Bucuresti
Tel. / Fax +40 31 4361250 e-mail: secretariat@episcopat.ro
Bucuresti, nr. 65/09.05.2016

COMUNICAT DE PRESA

Episcopii catolici se reunesc la Bucuresti

în sesiune plenara a Conferintei episcopale (9-11 mai)

Sesiunea de primavara din acest an a Conferintei Episcopilor Catolici din România (CER) se va deschide luni, 9 mai 2016, la manastirea Parintilor Carmelitani Desculti, din Ciofliceni (Snagov), lucrarile fiind gazduite de Episcopia Greco-Catolica „Sf. Vasile cel Mare” de Bucuresti. La deschiderea lucrarilor va participa si Mons. Miguel Maury Buendía, Nuntiu Apostolic în România.
În timpul celor trei zile ale întâlnirii, episcopii romano-catolici si greco-catolici din România, în cadrul sesiunilor de lucru, vor aborda diferite teme din viata Bisericii, si vor discuta despre initiative si tematici pastorale si sociale, precum si despre evenimente mai importante: celebrari în cadrul Anului Jubiliar al Milostivirii, învatamântul catolic din România, Întâlnirea Mondiala a Tineretului Catolic (Cracovia, 25-31 iulie 2016), rapoarte ale diferitelor institutii afiliate CER, de ex. Confederatia Caritas.
Marti, 10 mai 2016, ora 18.15, episcopii vor celebra împreuna Sf. Liturghie în Catedrala „Sf. Vasile cel Mare”, a Episcopiei Greco-Catolice de Bucuresti, iar seara vor fi primiti de Nuntiul Apostolic la sediul Nuntiaturii.
Conferinta Episcopilor din România îi reuneste pe toti episcopii romano-catolici si greco-catolici din România si exprima unitatea Bisericii locale si uniunea intima cu urmasul lui Petru, Sfântul Parinte. Episcopii catolici din România se întrunesc de doua ori pe an în sesiune plenara, primavara si toamna.

Secretar general