„Adolescentii din sapte licee oradene au fost provocati în aceasta saptamâna sa-si puna întrebari si sa caute raspunsuri cu privire la vocatia lor în viata. Ei au avut ocazia sa se întâlneasca cu oameni din diverse domenii de activitate, de la care au aflat detalii despre profesii, cariere, piedici si izbânde.

Uniunea Femeilor Bihor, presedinte Ana Angela Pop, în parteneriat cu Primaria Oradea, Inspectoratul Scolar Judetean Bihor, Federatia Patronilor si Directia Judeteana de Cultura Bihor, a organizat în aceasta saptamâna o serie de actiuni desfasurate sub egida Scoala Altfel, "Sa stii mai multe, sa fii mai bun”.
Au raspuns prezent invitatiei lansate liceeni din cadrul Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, Liceului Teoretic Lucian Blaga, Colegiului Economic Partenie Cosma, precum si de la Colegiile Tehnice Transilvania, Brâncusi, Mihai Viteazul si Andrei Saguna.
Prima zi de activitati a avut ca tema Democratia si Administratia si s-a desfasurat sub egida „Sunt cetatean informat, activ si responsabil”. Elevii au aflat detalii despre administratia locala chiar de la primarul Ilie Bolojan, completarile fiind aduse de purtatorul de cuvânt al Primariei Oradea, Anca Sas.
În cea de-a doua zi activitatile s-au desfasurat în Sala Mare a Primariei Oradea, iar liceenii au avut ocazia sa afle detalii despre diverse profesii, dar si despre cum sa-ti gasesti vocatia, de la invitati ca Dacian Palladi, P.S. Virigil Bercea, episcopul greco-catolic al Oradiei, prof. univ. Florica Ortan, director al Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic din cadrul Universitatii Oradea, Ovidiu Coman, specialist în domeniul IT, precum si de la jurnalista Crisanei, Andreea Costea. Actiunea s-a desfasurat sub egida "Antreprenoriat: Stiu sa-mi aleg profesia-meseria?”.
Astazi, 20 aprilie, în Sala "Florica Ungur”, va avea loc cea de-a treia actiune organizata de UFB, cu tema „Descoperirea si promovarea tinerelor talente”. Asa cum dezvaluie tematica aleasa, liceenii vor fi invitati sa-si etaleze talentul artistic, fie ca este vorba despre muzica, dans, scris sau teatru. În plus, vicepresedinta UFB, scriitoarea Mihaela Dindelegan, le-a pregatit o surpriza. Cu doua saptamâni înainte de acest eveniment, Mihaela a scris special pentru elevi 102 poezii, în care vorbeste cu "rebelii” pe limba lor si le arata, printre altele, cum sunt ei perceputi de societate.Volumele vor fi daruite participantilor.
Sponsorii evenimentelor organizate de UFB au fost SC Transilvania Import-Export, Real Oradea, Dorbob, Gi&Co si Ceconi.
Sursa: http://www.crisana.ro